Hrisca cu legume

>> duminică, 17 iulie 2011


Acum un an m-am indragostit de aceasta mancare atat de proaspata. Este reteta mea preferata cu hrisca, pe langa cea de hrisca coapta (o voi posta si pe aceasta candva). Hrisca este o "cereala" foarte hranitoare, avand un continut ridicat de minerale (zinc, fier, seleniu) si un gust dulce-aromat, deosebit. Se poate manca gatita (fiarta sau coapta) sau sub forma de faina in diverse aluaturi, dar si in varianta raw, doar inmuiata in apa pentru cateva ore.
Sa va zic de reteta asta. Pentru vreo 3-4 portii avem nevoie de:

  • 300g hrisca (varianta maro-roscat, nu cea verde)
  • 3-4 rosii
  • 2-3 castraveti de gradina
  • 4 ciuperci champignon
  • 1 ardei gras
  • 100g masline (negre sau kalamata ... eu am folosit negre de data asta)
  • 1 morcov 
  • 1 legatura de patrunjel
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Cum se pregateste?

Hrisca se alege, se spala bine (in vreo 3 ape), se fierbe cam 15 minute, pana bobul devine moale, sau se lasa la inmuiat pentru aproximativ 3 ore (pentru varianta raw-vegana). Intre timp se pregatesc legumele, le spalam si le feliem iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Maslinele se pot adauga intregi. Patrunjelul se spala si se marunteste si el. Dupa ce a fiert hrisca, sau s-a inmuiat suficient, adaugam legumele, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper, dupa gust.
Se poate servi calda sau rece, simpla sau cu branzica (eu prefer telemea dulce de vaca sau feta).


Usor, nu? Si pe cat de usor, pe atat de gustos! :)

Anca

2 comentarii:

Anonim,  22 aprilie 2012 la 20:46  

Da ce-i tufa aia de deasupra? Ca nu identific planta....

Lara 27 mai 2012 la 20:23  

E patrunjel cret :)

Trimiteți un comentariu

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP